Introduction

Als experts in turbochargers en motoren, leiden we bij Mitsubishi Turbocharger & Engine Europe de weg naar technologische vooruitgang in diverse sectoren. Jij als Compliance Officer speelt een cruciale rol in het waarborgen van de naleving van wet- en regelgeving en het versterken van onze interne controlesystemen. Houd jij van veel vrijheid en een rol waarbij je veel invloed hebt op de internal control en compliance? Solliciteer dan nu als Compliance Officer!  

Organization

Waar kom je te werken als Compliance Officer? 

Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe B.V. (MTEE) is een groepsmaatschappij van Mitsubishi Heavy Industries (MHI) in Japan. De vestiging in Almere heeft twee divisies: Engine & Energy en Turbocharger. De Engine divisie ontwikkelt, verkoopt en onderhoudt, gas- en dieselmotoren en generatorsets. MTEE’s Turbo divisie is een wereldwijde speler op het gebied van turbochargers voor de auto-industrie. Wij zijn de enige organisatie in Nederland die turbochargers ontwikkelt en produceert. Dit maakt ons uniek in wat we doen.

Function

Wat is jouw uitdaging als Compliance Officer? 

Binnen de MTEE-groep ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van en het uitvoering geven aan het systeem van Compliance en Internal Control. Je draagt zorg voor de naleving van interne en externe regelgeving op een onafhankelijke en objectieve wijze. Verder ben je uitvoerend en ondersteunend betrokken bij interne audits van MTEE, bijkantoren en dochterondernemingen. Bij nieuwe regelgeving binnen de organisatie ben je betrokken bij de invoeringen en zie je erop toe dat dit wordt nageleefd. In deze functie rapporteer je aan de General Manager. 

Tot je dagelijkse verantwoordelijkheden behoren verder:

 • Uitvoeren, administreren en opvolgen van het J-SOX programma; 
 • Het uitvoeren van interne audits en ondersteuning bieden bij externe audits; 
 • De ontwikkeling, implementatie en het beheer van diverse programma’s op het gebied van internal control, zoals anit-corruptie, antitrust en export control; 
 • Zorg dragen voor de voorbereidingen van documentatie van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering en aanverwante zaken m.b.t. corporate covernance; 
 • Het fungeren als Data Privacy Officer van MTEE;
 • Het beheer van MTEE’s klokkenluidersregeling;
 • Initiëren, voorbereiden en uitvoeren van trainingsprogramma’s m.b.t. compliance en internal control;
 • Verbeteren en onderhouden van de juridische database en contracten.

Requirements

We gaan altijd voor de beste oplossing, wat zijn jouw kwaliteiten?  

Als Compliance Officer ben je veel in gesprek met verschillende afdelingsmanagers, werknemers en externe partijen. Je bent daarom communicatief vaardig, flexibel en je hebt een hoge mate van organisatiebewustzijn en integriteit. Je gaat accuraat en analytisch te werk en vindt het leuk om zelfstandig te opereren.

 Verder heb jij:

 • Een afgeronde hbo- of wo opleiding op het gebied van Legal, (financial) Business of soortgelijk;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift; 
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke rol;
 • Kennis van bedrijfsrecht en nalevingsvoorschriften. 

Offer

Wat bieden we je als Compliance Officer? 


Allereerst een zeer collegiale en gedreven internationale werkomgeving met veel ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling en groei. Daarnaast bieden we je een salaris tussen de €4.600,- en €6.200,- (b.p.m.), afhankelijk van je kennis en ervaring. Ook is er in deze functie voldoende vrijheid en ruimte voor eigen initiatieven.
 
Daarnaast bieden wij je: 

 • 27 vakantiedagen en 5 collectieve vrije dagen;
 • Pensioenregeling, vakantiegeld en een reiskostenvergoeding;
 • Flexibele begin- en eindtijden, genoeg ruimte om te sporten of de kinderen naar school te brengen;
 • Een aantrekkelijk fietsplan.

Application

Wil je kennis maken of wil je meer weten, je bent van harte welkom!

Ben je geïnteresseerd geraakt na het lezen van de vacature? En wil jij graag onderdeel uitmaken van deze mooie organisatie met een uniek product? Solliciteer dan direct via de ‘solliciteer nu’ button! We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Ruben Westrik, recruiter, via +31 6 86 87 45 34 of rwestrik@mtee.eu.

Personal profile

PDF, DOC, DOCX (max 2 MB)

Contact Details

Motivation & Source


CAPTCHA code
Acquisition to this vacancy is not appreciated!